Türkçe İngilizce
/ / /

HALK TOPLANTILARIMIZIN DÖRDÜNCÜSÜNÜ BÜYÜKADA DA GERÇEKLEŞTİRDİK

A+ A-
"KOORDİNELİ ÇALIŞACAĞIZ, SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ"

Halk toplantılarımızın dördüncüsünü bugün Büyükada  sakinleriyle gerçekleştirdik. Belediye Başkanımız Erdem Gül, Meclis Üyelerimiz, Başkan Yardımcılarımız ve Birim Müdürlerimizin hazır bulunduğu toplantıyı Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi Bahçesinde  düzenledik.

"TRAFİK  DENETLENSİN, YAYALARA ÖNCELİK VERİLSİN"
Toplantıda konuşan ada halkının öncelikli sorunlarının başında ada içi ulaşım vardı. Yayalara geçit önceliğinin verilmesini isteyen Adalılar, akülü, bisikletli ve faytonlu ulaşımın  denetim altına alınmasını, esnaf tarafından işgal edilen kaldırımların da yayalar için boşaltılmasını istediler.
Adalı esnafın da talebi vardı. Adada işporta tezgahlarının kaldırılmasını  isteyen esnaf, kış turizminin canlandırılması için projeler geliştirilmesini istediler. Ayrıca atların yaşam haklarının güvence altına alınmasını, sokak hayvanlarının korunmasını isteyen Adalılar, faytonculuğun geleceğini de sordu.

"GÖNÜLLÜ ÇEVRE ETKİNLİKLERİ DÜZENLENMELİ"
Çevre temizliği de ada halkının gündemindeydi. Çöp konteynerlerinin ziyaretçilerin yoğun olduğu noktalara da konulmasını isteyen adalılar, Belediye temizlik işçisine destek amaçlı çeşitli gönüllü çevre etkinliklerinin düzenlenmesi önerisini getirdiler. Cam ve plastik çöplerin ayrıştırılması için geri dönüşüm kutusu isteyen Adalıların dikkat çektiği diğer bir sorun da  kıyılardaki tuvalet sorunuydu.

DEPREM...
Büyükadalılar, olası bir depreme karşı gerekli önlemlerin alınmasını isterken, halkı bilinçlendirici eğitimlerin önemini vurguladılar.

"KOORDİNELİ ÇALIŞALIM, SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZELİM"
Sivil toplum örgütlerinin Belediye ile koordineli çalışmasının öneminin de konuşulduğu toplantıda, Ada halkını dinleyen Belediye Yönetimimiz sorunları birlikte çözmenin önemine dikkat çektiler. Belediye Başkanımız Erdem Gül,  "Sorunlarımızı hep birlikte konuşarak çözeceğiz. Sorunları çözmek boynumuzun borcu" dedi.

© 2016 Adalar Belediyesi

Yazılım & Tasarım Litera Bilişim